Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαυροντυμένοι...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
και?
Ο χρήστης maya είπε…
πίκρα...
καλημέρα εύχομαι
χ
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
Kαλημέρα διαστήματα.
Τελικά τι έγινε με τη χτεσινή συγκέντρωση;
Ο χρήστης diastimata είπε…
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
και?
Τι "και"; Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Κρέμασα ένα βίντεο από την κινητοποίηση. Δεν έχει "και"!

@ maya
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ξαναχρειαστούν συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες...

@ Μαριλένα
Kαλημέρα Μαριλένα. Θα έλεγα ότι, για τα μέτρα της Θεσσαλονίκης, ήταν πετυχημένη. Πραγματική βουβή διαμαρτυρία, από μαυροντυμένους πενθούντες. Έκανε εντύπωση. Δυστυχώς, η τηλεοπτική κάλυψη έγινε μόνον από την TV100 και την ET3. Οι υπόλοιποι περιορίστηκαν σε λίγα πλάνα από ψηλά(από το ίδιο σημείο που "τράβηξα" κι εγώ) και μια μικρή αναφορά.
Ο χρήστης NY ANNA είπε…
H Αθήνα πάντα κλέβει τα πρωτεία.
Ως συνήθως.
Πάντως οι εφημερίδες σήμερα είχαν τις συγκεντρώσεις πρωτοσέλιδο.
Όχι κι άσχημα.
Αν και προτιμώ τα πιο ουσιαστικά πράγματα.
Όπως τις περιπολίες για παράδειγμα.
Ένα παράδειγμα.
Καλησπέρες.
Ο χρήστης diastimata είπε…
@ ny anna
Καλησπέρα και σε σένα. Κι εγώ προτιμώ τις περιπολίες, την προσφορά βοήθειας, τη συμμετοχή στην αναδάσωση, στην ανακύκλωση και πάει λέγοντας...
Ο χρήστης If...ιγένεια είπε…
Στην Αριστοτέλους πήγε κανείς?
Ο χρήστης mpoumpoula είπε…
εγω πέρασα μια βόλτα αλλά τελικά κατέληξα στο Λευκό Πύργο...βλακεία κατα την άποψή μου...αφού γίνονται έργα και ήταν πολύ στενάχωρα...
Μού άρεσε όμως που είδα πολύ κόσμο, όχι μόνο νέους blogger αλλά ανθρώπους όλων των ηλικιών
Ο χρήστης diastimata είπε…
@ igeneia
Λίγοι. Κι αυτοί, έπαιρναν το δρόμο για το Λευκό Πύργο, είτε κατά παρέες, είτε ένας-ένας. Πάντως, στο Λευκό Πύργο νομίζω ότι ήταν καλύτερα. Πιο όμορφα.

@ mpoumpoula
Μωρέ, μου τη σπάνε οι δεκάδες καφετέριες. Εσύ να διαδηλώνεις κι οι άλλοι να πίνουν καφέ με το ένα πόδι πάνω στ άλλο...
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
Δεν έχεις κι άδικο: αποκαρδιωτική εικόνα.
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, στην μνήμη των νεκρών και των χαμένων, στην ελπίδα μιας διαρκούς και μόνιμης διαμαρτυρίας για προστασία και αναγέννηση.

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, οχημάτων, εργασιών, σκέψεων, θορύβων όρθιοι και σιωπηλοί όπου βρεθούμε να αφουγκραστούμε τους ήχους της γης.

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, όλου του συστήματος, οικονομικού, πολιτικού, εργασιακού, επικοινωνιακού να δείξουμε ότι δεν είμαστε πολλοί, είμαστε όλοι, που πενθούμε, ελπίζουμε και συμπαραστεκόμαστε ενεργά.

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, να παγκοσμιοποιήσουμε το δικό μας μήνυμα σε όλο το πλανήτη στέλνοντας το μήνυμα για συμμετοχή την ίδια ώρα Ελλάδας σε όλο τον κόσμο σε όλες τις γλώσσες.

Μήνυμα για SMS και email

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ Α-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΖΟΙ, ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ, ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.

Διαδώστε την προσπάθεια με sms και email στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε απλούς πολίτες , Μ.Μ.Ε., Οργανώσεις. Όποιος μπορεί ας το μεταφράσει . Να γίνει μήνυμα σε όλες τις γλώσσες του κόσμου μιας κοινής αφετηρίας, μιας κοινής προσπάθειας, μιας κοινής νέας αρχής.

Περισσότερα και συντονισμός δράσης στο http://manosnik.blogspot.com/


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια αρχή, πριν καιρό...

"Θεριό ανήμερο"! Η κυρα-Λένη ήταν, πάλι, παπόρι... "Αυτός ο σατανάς, με διαόλισε, χρονιάρα μέρα"!

Ο Γιάννης και τα άλογα...

Και τι ζητούσε; Τι ζητούσε; Μια ευκαιρία στον παράδεισο να... ζούσε. Και πήγε. Παράδεισος και κόλαση μαζί, το Λευκοχώρι. Γύρω στα 50 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, στο δρόμο προς τις Σέρρες. Εκεί αγνάντευσε, κάπνισε ένα τσιγάρο (κάπνιζε ακόμη τότε) και αποφάσισε να φτιάξει, από το μηδέν, το Αγνάντι. Ο Γιάννης Γεωργακόπουλος πάλεψε με Θεούς, με Δαίμονες, με την τύχη του, με τις λέ ξεις και, πέρα από το γνωστό τραγούδι που μελοποίησε ο Λ. Μαχαιρίτσας (Και Τι Ζητάω), έφτιαξε ένα ποίημα: Ένα αγρόκτημα με άλογα, με κανώ, με οχήματα παντός εδάφους και με καταπληκτικό φαγητό. Εκεί συνάντησε και τον έρωτα. Παντρεύτηκε και ,μαζί με τη γυναίκα του, έχτισαν κι έναν ξενώνα. Το αγρόκτημα στη μία άκρη του χωριού και τον ξενώνα στην άλλη. "Για να ΄μαι πάντα... πρώτος στο χωριό", λέει... Χιουμορίστας, αλλά και παθιασμένος, ζωγράφος, στιχουργός, σταβλίτης, μάγειρας, πολυτεχνίτης, αλλά σε καμία περίπτωση... ερημοσπίτης. Πολύ καλός για παρέα, μαχητής, των δρόμων και των δασών. "Δεν προσκυν

Ένα λούμπεν νευρόσπαστο

Τον γνώρισα το 1969. Μαθητής δημοτικού, έψαχνα, μέσα στο επαρχιακό πρακτορείο εφημερίδων, κάποιο βιβλίο ή, έστω, τα «Κλασσικά Εικονογραφημένα». Ο ξάδελφός μου είχε ένα τεύχος, με την Οδύσσεια και είχα ενθουσιαστεί. Έψαχνα κάτι παρόμοιο. Τα «Κλασσικά» ήταν μηνιάτικο περιοδικό. Είχε τελειώσει. Περιδιάβαινα, έτσι, τις στοίβες των εφημερίδων και των περιοδικών, όταν το μάτι μου έπεσε σ αυτόν. Ήταν εξώφυλλο. Σούπερ σταρ των κόμικς, αλλά και κωλοχαρακτήρας. Σίγουρα ο νεαρός που κανείς δεν θα έβαζε στο σπίτι του: Αν ήσουν κοπέλα, δεν θα εμπιστευόσουν ποτέ έναν μόνιμα άνεργο τύπο, που φοράει ναυτική μπλούζα και ξεχνάει να φορέσει παντελόνι. Αν ήσουν νεαρός, η μάνα σου θα σου έκανε το βίο αβίωτο με τον «φίλο που δεν δουλεύει ποτέ και περνάει τη μέρα του σε μια αιώρα». Ο Ντόναλντ, όμως, δεν ήταν ένας χαρακτήρας πρώτης ανάγνωσης. Ήταν πολυεπίπεδος ήρωας. Η πρώτη ιστορία που διάβασα, ήταν μια περιπέτεια του πλουτοκράτη τσιγκούνη θείου, του Σκρουτζ Μακ Ντακ. Φοβόταν ότι οι Λύκοι θα του έκλεβ