Τρίτη, 28 Αυγούστου 2007

Τώρα!

Αντιγράφω, αυτούσια, από τη Ρενάτα:

1) Λίστα με χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις δασικές πυρκαγιές: μέτρα προστασίας, τηλέφωνα άμεσης ανάγκης, πρώτες βοήθειες για εγκαύματα, αίτηση για όσους θέλουν να προσφέρουν σαν εθελοντές πυροσβέστες.

 • Τηλεφωνικός Αριθμός Κλήσης Πυροσβεστικής : 199
 • Ανοικτή γραμμή ενημέρωσης και στήριξης των πυρόπληκτων λειτουργεί στο Κέντρο Υποστήριξης Πυροπαθών και στον αριθμό 1555 από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
 • Χρήσιμα τηλέφωνα άμεσης ανάγκης
 • Τι πρέπει να κάνετε αν θέλετε να γίνεται εθελοντής πυροσβέστης : αίτηση, σχετική νομοθεσία κλπ
 • Ιστοσελίδες εθελοντικών οργανώσεων και άλλα sites πυροσβεστικού περιεχομένου
 • Χάρτης της Ελλάδας. Κάνετε κλίκ στη περιοχή που σας ενδιαφέρει και εμφανίζονται όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της περιοχής με τα τηλέφωνα κλπ
 • Τι να κάνετε αν εμπλακείτε σε συμβάν πυρκαγιάς ή άλλης έκτακτης ανάγκης
 • Πρώτες βοήθειες για εγκαύματα
 • Οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές: (Αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς, Αν το σπίτι σας βρίσκεται κοντά σε δάσος, Πώς πρέπει να ενεργήσετε μόλις αντιληφθείτε πυρκαγιά, Αν η πυρκαγιά πλησιάζει, Αν η πυρκαγιά είναι στο κατώφλι σας, Μόλις περάσει η πυρκαγιά)
 • Οι πυρόπληκτοι του νομού Ηλείας για βοήθεια μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 26210 23911, 37187 και 23822.
 • Έκκληση για εθελοντική προσφορά βοήθειας απευθύνει η Νομαρχία Ηλείας σε όσους μπορούν να συνεισφέρουν για την αντιμετώπιση της καταστροφής. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν στο 26210 37187 .
 • Για μεταφορά σε ξενοδοχεία όπου παρέχεται σίτιση και περίθαλψη αλλά και για μεταφορά σε νοσοκομείο οι πυρόπληκτοι του νομού Αρκαδίας μπορούν να απευθύνονται στο ειδικό γραφείο της Νομαρχίας 2710 223001 και 222243.
 • Στη Μεσσηνία οι άστεγοι απευθύνονται στη Νομαρχία όπου ειδικά συνεργεία τους κατευθύνουν. Η Πυροσβεστική καλεί τους κατοίκους και όσους μπορούν να βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο να επικοινωνούν με την Πυροσβεστική Διεύθυνση Καλαμάτας στο τηλέφωνο 27210 92100 .
 • Ομάδα υποδοχής πληροφοριών, παραπόνων και αιτημάτων για τους πολίτες συγκροτήθηκε και λειτουργεί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής , με αφορμή τις πυρκαγιές σ’ όλη την Ελλάδα. Η ομάδα θα είναι στη διάθεση των πολιτών όλο των 24ωρο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 2106476686 και 2106443689 (φαξ).
 • Χρηστικές πληροφορίες βρήκαμε στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ
 • Σχετική ενημέρωση των πολιτών ανά 15 ‘ γίνεται από τη Δημόσια Ραδιοφωνία

Πηγή : Whispering planet

2) Η Νομαρχία Ηλείας ζητά βοήθεια. Ζητάει πόσιμο νερό και τρόφιμα. Tηλέφωνα επικοινωνίας : 26210 23911, 26210 37187, 26210 31106

e-mail nomarxis@nailias.gr

Έχουν ήδη ανοιχτεί λογαριασμοί
Τράπεζα Ελλάδος 2341103053
Eθνική υποκατάστημα Πύργου 45154509009
Πειραιώς 5508033405636


Οι Δήμοι


Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει τη φιλοξενία μικρών παιδιών από τις πληγείσες οικογένειες. Ο Εμπορικός Σύλλογος προσφέρει ρούχα και παπούτσια για την ένδυσή τους. Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής προσφέρει δωμάτια για τη φιλοξενία τους. Η Ομοσπονδία Τουρισμού Βορείου Ελλάδος προσφέρει λεωφορεία για τη μετακίνησή τους, ενώ πολλοί είναι οι εκπρόσωποι των φορέων που εξέφρασαν τη βούλησή τους να θέσουν στα Δ.Σ. αυτών προτάσεις οικονομικής υποστήριξης των πληγέντων.

Τραπεζικό λογαριασμό υπέρ των πυρόπληκτων από τις πυρκαγιές του 2007 ανοίγει ο Δήμος Τριανδρίας, μετά από πρόταση της Δημάρχου Τριανδρίας, Πολυξένης Δρίτσα, την οποία ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007. Ο αριθμός λογαριασμού στην ALPHA BANK είναι 481002002004274 και μπορεί ο καθένας να προσφέρει το ποσό που επιθυμεί.

Στον χώρο του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου ξεκίνησε η συγκέντρωση βοήθειας, η οποία θα αποσταλεί στις πληγείσες περιοχές. Ειδικότερα, η συγκέντρωση της βοήθειας γίνεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου καθημερινά από τις 8.00 το πρωί έως και τις 2.00 μετά το μεσημέρι. Τα είδη, τα οποία συγκεντρώνονται, είναι: α. αδιάβροχες σκηνές, β. σκεπάσματα (κουβέρτες – σεντόνια), γ. παιδικές τροφές (γάλα σε σκόνη και γάλα εβαπορέ), δ. τρόφιμα μακράς διάρκειας (ζάχαρη, όσπρια, ρύζι μπασμάτι), και ε. είδη ένδυσης και υπόδησης.

Η ιδιωτική πρωτοβουλία

1. Στην Highsiding A.E. (εκδίδει τα περιοδικά 0300, 2 Τροχοί), Γαρδένιας 30, Αχαρναί, συγκεντρώνουν βοήθεια. Χρειάζονται ρούχα, κουβέρτες, παπούτσια, αδιάβροχα και από τρόφιμα μακαρόνια, ρύζι, γάλα κονσέρβα. Χρειάζονται και υλικά για να τα πακετάρουν όλα αυτά. Πρώτη αποστολή μάλλον Πέμπτη.Εμπρός, μαρς! Βοήθεια τώρα!

9 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Οταν το εγκλημα ειναι οργανωμενο δεν μπορουμε να καταφερουμε και πολλα....

Μαριλένα είπε...

Σίγουρα πρέζα, αλλά μπορούμε να κάνουμε έστω, κάτι.

Απο το να καθόμαστε μεσ' την αυτολύπηση, οι πιο ανήμποροι από μας ας κανουμε τουλάχιστον μια κατάθεση, οση μπορει ο καθένας μας.

Καλησπέρα διαστήματα.. (θα βαζα ένα χαμόγελο, αλλά δε μπορώ ακόμα)

NY ANNA είπε...

Μπράβο σου, μπράβο σου, μπράβο σου!
Και για τις προτάσεις από κάτω.
Καλησπέρα.

diastimata είπε...

@ preza
Φίλε μου, την απάντηση σου την έδωσε η Μαριλένα. Μπορούμε πολλά.

@ Mαριλένα
Καλησπέρα και σε σένα. Θα ΄ρθει και το χαμόγελο. Εμείς θα το φέρουμε.

@ ny anna
Καλησπέρα και περιμένω... συμπλήρωση των προτάσεων. Όπως έλεγαν, κάποτε, στα χωριά, όταν έπεφτε στη λάσπη το κάρο: Άντε παιδιά! Βάλτε ένα χεράκι όλοι μαζί!

sophie_jamaica είπε...

Σήμερα έκανα περιπολία με δυο φίλους μου στην Σκαφιδιά μας πήγανε εκεί αυτοκίνητα του Δήμου, προσέχαμε μήπως δούμε κάτι ύποπτο να κινείται στην περιοχή για πρώτη φορά ένιωσα μπορούσα σε κάτι να βοηθήσω κι εγώ !

diastimata είπε...

O/Η sophie_jamaica είπε...

για πρώτη φορά ένιωσα πως μπορούσα σε κάτι να βοηθήσω κι εγώ !

Είδες; Μακάρι το παράδειγμά σου να το ακολουθήσουν κι άλλοι

tsaperdona είπε...

εξακολουθείς να είσαι ο ήρωάς μου

υγ ανα διαστήματα!

diastimata είπε...

@ tsaperdona

Αν το μάθει ο σγουρός, θα μας σφάξει στο γόνα...

nakupenda είπε...

:)))