Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προτάσεις

  1. Να γραφτούμε εθελοντές πυροπροστασίας.
  2. Να πάρουμε μέρος σε αναδασώσεις.
  3. Να ανακυκλώσουμε.
  4. Να αλλάξουμε με ενεργειακές τις λάμπες του σπιτιού μας.
  5. Να κλείσουμε τα έιρ κοντίσιον.
  6. Να φροντίσουμε τα μπαλκόνια μας.
  7. Να καθαρίσουμε τα ξερά χόρτα από τα εξοχικά μας.
  8. Να σταματήσουμε να πετάμε αποτσίγαρα και πακέτα στους δρόμους.
  9. Να απαιτήσουμε από το δήμο της περιοχής σας να διαθέσει τα κεφάλαια που πηρε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τα προγράμματα πυροπροστασίας και περιβάλλοντος.
  10. Να απαιτήσουμε να αγοράσουν υδροφόρες -κι ας τις χρησιμοποιήσουν μια φορά τα πέντε χρόνια.
  11. Να φροντίσουμε να ελευθερωθούν οι έξοδοι κινδύνου στους χώρους εργασίας μας.
  12. Να φροντίσουμε να έχουμε πυροσβεστήρες στο σπίτι, στο εξοχικό, στο αυτοκίνητο.
  13. Να κόψουμε τα -πολύ όμορφα, αλλά επικίνδυνα- κλαδιά που κρέμονται εν είδη δαμοκλείου σπάθης πάνω από τα κεραμίδια μας.
  14. Μην αγοράσουμε εξοχικά σε χώρους όπου φωνάζουν πως πριν οικοπεδοποιηθούν ήταν δάσος, ή ρέμα.
  15. Να απαιτήσουμε από τις νομαρχίες μας να καθαρίσουν τα φρεάτια των όμβριων υδάτων.
  16. Να διαβάσουμε και μάθουμε τι προβλέπει το σχέδιο Ξενοκράτης (το οποίο ξεχάστηκε στα συρτάρια των νομαρχιών).
Κι έπειτα να κάνουμε και πορεία και διαμαρτυρία και χάπενιγκ κι ό,τι άλλο κατεβάσει το -ξερό μας το- κεφάλι.
Προσωπικά -γιατί θα βρεθούν και κακοήθεις- κάποια από αυτά τα έκανα. Κάποια τα έκανε ένας από τους δήμους της περιοχής μου και πιέζω -με κάθε τρόπο- να τα κάνει και κανένας άλλος. Συνεχίζω. Κι έτσι έχω, κάθε δικαίωμα, να ουρλιάζω για την κρατική μέριμνα(;).

Σχόλια

Ο χρήστης Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ είπε…
ΌΛΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μαύρη διαμαρτυρία




ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΜΑΙΛ ΜΟΥ...


"Στις 8 Ιουλίου συγκεντρωθήκαμε για την Πάρνηθα.

Στις 29 Αυγούστου συγκεντρωνόμαστε για την Ελλάδα, σε όλη την Ελλάδα.

Ας διαδώσουμε το μήνυμα σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και ας φροντίσουμε εκείνο το απόγευμα να είμαστε όλοι στο Σύνταγμα ή σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης της Ελλάδας, φορώντας μαύρα."

... ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ...
ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνώ πως αυτά που προτείνεις θα αποδώσουν περισσότερο από καθιστικές διαμαρτυρίες και από μαζώξεις στις πλατείες.
Πρώτα αυτά λοιπόν, να είμαστε εντάξει με την πάρτη μας και μετά έχουμε καιρό και για τα υπόλοιπα

ΥΓ
Όλο παράξενα comment μου αφήνεις
Τι είναι το
E la nava… eva!
και το :-x
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
Eστω και τα μισά.. έστω
Ο χρήστης diastimata είπε…
o/η ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ είπε...

ΌΛΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!

Εμ, εδώ σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα... κάρβουνα(στην κυριολεξία)!

@ Ο/Η Ανώνυμος
Φαίνεται ότι δε διάβασες το ποστ.

@ Ο/Η stixakias
Να είμαστε, για να έχουμε ΔΙΚΑΙΩΜΑ να φωνάζουμε. Η γυναίκα του Καίσσαρος κ.λπ. κ.λπ. ...

Απάντηση στο ΥΓ:
E la nava… eva!
Παράφραση του τίτλου της ταινίας E la nava va (Και το πλοίο Φεύγει) του Φεντερίκο Φελλίνι. Σε... αόριστο: Και το Πλοίο Έφυγε.

:-x
Προσωπάκι (να το κάνει ο Θεός). Μούγγα. Τι να πει κανείς...
Ο χρήστης diastimata είπε…
@ Marilena
Και τα μισά, όντως, καλά θα ήτανε, Μαριλένα μου... Αλλά... Θα ψάχνουμε, μονίμως, τους φταίχτες απέναντι (όχι ότι δεν υπάρχουν κι εκεί, αλλά ας αρχίσουμε από κάπου).
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αμ' έπος αμ΄έργον λοιπόν! !
Ο χρήστης Ανδρέας Κ είπε…
Εγώ λέω να αυτόσουμε τα αυτά που έλεγε και ο Κωσταντάρας στις ταινίες του... Α ρε Μαυρογιαλούρο...!!!
Πέραν της πλάκας, έχεις δίκιο. Αν ο καθένας μας άρχιζε να κάνει κάποια από αυτά τα 15 που γράφεις τα πράγματα θα ήταν ίσως κάπως καλύτερα.
Αλλά το κάνουμε;;;
Ο χρήστης diastimata είπε…
@ renata
Η αρχή να γίνει από τώρα, λοιπόν. Τα προγράμματα πυροπροστασίας δεν έχουν τελειώσει. Ας γεμίσουν εθελοντές παρατηρητές τα δάση. Τα πυροφυλάκεια μας περιμένουν!

@ ανδρέας κ
Καιρός να το κάνουμε. Ας κάνουμε, σήμερα, έστω δύο από αυτά. Αύριο, άλλα δύο. Κι ας δώσουμε και το παράδειγμα στα παιδιά μας. Κι αν ξεχαστούμε και πετάξουμε το πακέτο κάτω, ας γυρίσουμε να το μαζέψουμε. Όσοι μας δουν, θα το σκεφτούν την επόμενη φορά που θα πάνε να κάνουν το ίδιο.

(Αυτήν τη στιγμή μαζεύω παλιές μπαταρίες. Θα πάω να τις πετάξω, το πρωί, στους ειδικούς κάδους του δήμου. Η Θεσσαλονίκη είναι γεμάτη από αυτούς, αλλά αμφιβάλω αν τις ανακυκλώνουν καμιά 500αριά άνθρωποι...)
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
Ήδη στη γραμματεία της σχολής μου βγήκε ανακοίνωση , πως όσοι φοιτητές ή καθηγητές θέλουν μπορούν να βοηθήσουν στην αναδάσωση στο νομό Ηλείας . Ας κάνει ο καθένας μας ότι μπορεί , έστω το μικρότερο, να σβήνει το τσιγάρο μέσα στο αυτοκίνητο του και όχι στην Εθνική .
Ο χρήστης koulpa είπε…
Μιά χαρά τα λέτε...
Και δε φτάνουν τα μισά... ας γίνουμε σε κάτι απόλητοι... αν οι στόχοι είναι χαμηλοί.. πόσο μάλον το αποτέλεσμα..:(
Ο χρήστης diastimata είπε…
@ sophie_jamaica
Να, λοιπόν, που σχηματίζονται οι πρώτοι πυρήνες! Κι εδώ, στα Βόρεια, κάτι αρχίζει να κινείται. Ας νοιώσουμε, για μια φορά, όλοι Πελοπονήσιοι. Το αφεντικό μου, στην πρωινή δουλειά, κατάγεται από την Ολυμπία. Κατάγεται. Δεν είχε πάει ποτέ. Ετοιμάζεται να πάει τώρα. Και μιλάμε για ΤΟΝ εργασιομανή. Παίρνει την άδειά του, που δεν πήρε το καλοκαίρι, μέσα στο Σεπτέμβριο. Για να βοηθήσει έναν τόπο, με τον οποίο δεν είχε την παραμικρή επαφή. Ο πατέρας του είχε φύγει από τον Πύργο παιδάκι... Την Ολυμπία την είχε δει, τελευταία φορά, στα 25 του! Όσο για το αφεντικό, σου είπα, δεν είχε πάει ΠΟΤΕ!

@ koulpa

Πώς να ζητήσεις υψηλούς στόχους από αυτούς που, ως χθες, γέμιζαν με τις γόπες τους την παραλία στην Επίδαυρο; Το είχα γράψει και παλιότερα, σε σχόλιο στην composition doll, ότι μου είχε κάνει εντύπωση: Όταν βρέθηκα, πριν τρία καλοκαίρια, στην παραλία της Επιδαύρου, πατούσα πάνω σε φίλτρα τσιγάρων κι όχι στα βότσαλα! Ειδικά στο σημείο όπου υπήρχε ένα ουζερί, η κατάσταση ήταν αφόρητη! Είπαμε στον καταστηματάρχη να κάνει κάτι κι εκείνος το... έριξε στο δήμο, που δεν καθάριζε την άμμο! Στην παραλία της Κορίνθου -εκεί στις εργατικές, απέναντι από το σχολείο- το ίδιο! Βρεθήκαμε, εκεί, τρεις συνεχόμενες χρονιές. Κάθε καλοκαίρι, η κατάσταση ήταν χειρότερη από την προηγούμενη...
Πάντως έχεις δίκιο. Όλα πρέπει να τα κάνουμε. Και τα 16+1 κι άλλα περισσότερα, που δεν προλάβαινα να σκεφτώ και να προσθέσω.
Ο χρήστης koulpa είπε…
Δυστυχώς έχετε δίκιο... το χαστούκι είναι πολιτιστικό...
και εμείς θα το εκλάβουμε μόνο ως οικονομικό..
Καλημέρα:(
Ο χρήστης NinaC είπε…
Συμφωνούμε απόλυτα.
Ο χρήστης kanataki είπε…
ήρωά μου!
Ο χρήστης diastimata είπε…
@ koulpa
Καλημέρα και σε ΄σένα. Αμ το χαστούκι μας έχει έρθει εδώ και χρόνια κι εμείς χαμπάρι δεν πήραμε...

@ composition doll
Για δες και το επόμενο ποστ. Τα συγκέντρωσε η Ρενάτα και, νομίζω, ότι είναι ένα καλό πρώτο βήμα.

@ tsaperdona
Είμαι εδώ για σας! Στις υπηρεσίες σας δεσποσύνη! Κι όποτε βρείτε λάσπες στο δρόμο, θα είμαι εκεί να απλώσω την μπέρτα μου
Ο χρήστης o είπε…
έτσι!!!
Ο χρήστης An-Lu είπε…
Οι προτάσεις σου ελήφθησαν σοβαρώς υπ όψιν....
Ο χρήστης diastimata είπε…
@ e.e.
Λίγη θέληση χρειάζεται μόνον...

@ an-lu
Για το... κάπνισμα;
(Άντε, να το ευθυμήσουμε, λίγο, γιατί μας έλειψε το χαμόγελο)...
Ο χρήστης Sophia Choleva είπε…
Λαρισινή μεν , αλλά από το 2003 μένω στον Πύργο , κακά τα ψέματα έχουμε μέχρι και εγχώριο ρατσισμό αυτή την περιοχή και αυτόν τον νομό όλοι των είχαν για φτύσιμο , από ανάπτυξή μηδέν ναι δε λέω πίσω από τον κόσμο γι αυτό ίσως είχαν και μια απίστευτη φυσική ομορφιά τα μέρη τους … Ίσως γι αυτό ακριβώς το λόγο και να ήταν πανέμορφα μέρη εδώ γιατί λίγοι τα γνωρίζανε . Στο βωμό της «ανάπτυξης» να γίνανε όλα αυτά ; όχι ρε τέτοια ανάπτυξη δεν την θέλουμε , ας μένανε για πάντα έτσι … Τελειώνω πια τις σπουδές μου εδώ και φεύγω αλλά αυτόν τον τόπο τον έχω αγαπήσει όσο τίποτα άλλο και πάντα θα τον θεωρώ δικό μου
Ο χρήστης diastimata είπε…
Ο/Η sophie_jamaica είπε...

Στο βωμό της «ανάπτυξης» να γίνανε όλα αυτά ;

Όχι, Σοφία. Δεν έγιναν στο βωμό της ανάπτυξης. Ο,τιδήποτε έργο ήταν σχεδιασμένο για την περιοχή, ακόμη κι αυτό που ακούγεται, για την Ιωνία οδό, είχε συμπεριλάβει το περιβάλλον. Μπορεί να υπήρχαν διαφωνίες για το πού θα στηθούν πέντε γέφυρες και πού θα γίνουν δύο σήραγγες, αλλά αυτά ξανάγιναν και στην Κατάρα και στην Καστανιά και στη΄Βάλια Κάλντα. Δε χρειάστηκε να αποτεφρώσουμε τα πάντα για να περάσει ένας δρόμος, ή να γίνει κάποιο άλλο έργο. Το φράγμα του Θησαυρού, στα σύνορα των νομών Δράμας-Ξάνθης, έγινε χωρίς να καεί το παραμικρό. Θυσιάστηκε μέρος του περιβάλλοντος, όχι το σύμπαν, όπως έγινε στην Ηλεία.
Από την άλλη, οι τόσες πολλές εστίες σε μία μέρα (τι σε μία μέρα, δεκάδες σε μία... ώρα), προβληματίζουν. Είναι δυνατόν 143 εστίες φωτιάς να οφείλονται σε... αυτανάφλεξη; Κινδυνεύω, όμως, να μετατραπώ σε σεναριογράφο και το σταματώ εδώ.
Μου έδωσες αφορμή για νέο ποστ.
Ο χρήστης charlie alexandra είπε…
gamo ta makroprothesma plana mas kai tis koufies kales mas protheseis. anevika sto kara tepe sto seix sou sti thessaloniki ki ekei pou einai to kioski paizei mia dana skoupidia gamise ta... kathe fora pou pame me filous pernoume gandia sakoules kai mazevoume 2-3 etsi gia to ksevromisma... o kathenas an analonotan ligotero se logia ki edine ligo apo ton prosopiko tou xrono ki energeia tha itan idi kalitera ta pragmata. xoris polla logia kai diloseis. good job diastimata good job
Ο χρήστης diastimata είπε…
/@ charlie alexandra
Thanks. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει πολλούς να το κάνουν αυτό, που κάνεις με τα φιλαράκια σου. Τι πολλούς, δηλαδή. Κανέναν δεν έχω δει. Κι όταν, το καλοκαίρι, με βλέπουν να μαζεύω τα αποτσίγαρά μου (όταν κάπνιζα) ή τα... αποφάγια μου από την παραλία, βάζουν τα γέλια. Συνέβη στα Ψακούδια, πριν δύο καλοκαίρια, με δυο τρέντι νεαρούς (γύρω στα 25 με 30, μαλλί κολλημένο με άργιλο, τατού από χένα και ρακέτες), αλλά και στην Κόρινθο πέρσι, με κατοίκους της περιοχής. Οι οποίοι τα ΄βαζαν με το δήμαρχο που δεν καθάριζε κι αφού τέλειωσαν το κράξιμο, πέταξαν τα τσιγάρα κάτω, άφησαν εκεί κι ένα μπουκάλι Βίκος και... επέστρεψαν σπίτια τους, για φαγητό και ύπνο! Κι όταν καθάρισα εγώ, ο άλλος γείτονας γελούσε με "το μαλάκα"!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια αρχή, πριν καιρό...

"Θεριό ανήμερο"! Η κυρα-Λένη ήταν, πάλι, παπόρι... "Αυτός ο σατανάς, με διαόλισε, χρονιάρα μέρα"!

Ο Γιάννης και τα άλογα...

Και τι ζητούσε; Τι ζητούσε; Μια ευκαιρία στον παράδεισο να... ζούσε. Και πήγε. Παράδεισος και κόλαση μαζί, το Λευκοχώρι. Γύρω στα 50 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, στο δρόμο προς τις Σέρρες. Εκεί αγνάντευσε, κάπνισε ένα τσιγάρο (κάπνιζε ακόμη τότε) και αποφάσισε να φτιάξει, από το μηδέν, το Αγνάντι. Ο Γιάννης Γεωργακόπουλος πάλεψε με Θεούς, με Δαίμονες, με την τύχη του, με τις λέ ξεις και, πέρα από το γνωστό τραγούδι που μελοποίησε ο Λ. Μαχαιρίτσας (Και Τι Ζητάω), έφτιαξε ένα ποίημα: Ένα αγρόκτημα με άλογα, με κανώ, με οχήματα παντός εδάφους και με καταπληκτικό φαγητό. Εκεί συνάντησε και τον έρωτα. Παντρεύτηκε και ,μαζί με τη γυναίκα του, έχτισαν κι έναν ξενώνα. Το αγρόκτημα στη μία άκρη του χωριού και τον ξενώνα στην άλλη. "Για να ΄μαι πάντα... πρώτος στο χωριό", λέει... Χιουμορίστας, αλλά και παθιασμένος, ζωγράφος, στιχουργός, σταβλίτης, μάγειρας, πολυτεχνίτης, αλλά σε καμία περίπτωση... ερημοσπίτης. Πολύ καλός για παρέα, μαχητής, των δρόμων και των δασών. "Δεν προσκυν

Ένα λούμπεν νευρόσπαστο

Τον γνώρισα το 1969. Μαθητής δημοτικού, έψαχνα, μέσα στο επαρχιακό πρακτορείο εφημερίδων, κάποιο βιβλίο ή, έστω, τα «Κλασσικά Εικονογραφημένα». Ο ξάδελφός μου είχε ένα τεύχος, με την Οδύσσεια και είχα ενθουσιαστεί. Έψαχνα κάτι παρόμοιο. Τα «Κλασσικά» ήταν μηνιάτικο περιοδικό. Είχε τελειώσει. Περιδιάβαινα, έτσι, τις στοίβες των εφημερίδων και των περιοδικών, όταν το μάτι μου έπεσε σ αυτόν. Ήταν εξώφυλλο. Σούπερ σταρ των κόμικς, αλλά και κωλοχαρακτήρας. Σίγουρα ο νεαρός που κανείς δεν θα έβαζε στο σπίτι του: Αν ήσουν κοπέλα, δεν θα εμπιστευόσουν ποτέ έναν μόνιμα άνεργο τύπο, που φοράει ναυτική μπλούζα και ξεχνάει να φορέσει παντελόνι. Αν ήσουν νεαρός, η μάνα σου θα σου έκανε το βίο αβίωτο με τον «φίλο που δεν δουλεύει ποτέ και περνάει τη μέρα του σε μια αιώρα». Ο Ντόναλντ, όμως, δεν ήταν ένας χαρακτήρας πρώτης ανάγνωσης. Ήταν πολυεπίπεδος ήρωας. Η πρώτη ιστορία που διάβασα, ήταν μια περιπέτεια του πλουτοκράτη τσιγκούνη θείου, του Σκρουτζ Μακ Ντακ. Φοβόταν ότι οι Λύκοι θα του έκλεβ