Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2006

Και καλά Χριστούγεννα!

Κυρίες και κύριοι!
Ήρθε η ώρα για τον μεγάλο μας διαγωνισμό! Εδώ ο καλός ο στολισμός! Εδώ το πιο φωτεινό μπαλκόνι κι η πιο στολισμένη αυλή!
Εμείς τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Κι έτσι βγήκαμε, μαύρα μεσάνυχτα, έξω, με τη μηχανή (τη φωτογραφική) στο χέρι, για να αποτυπώσουμε τη χαρούμενη ατμόσφαιρα της Κάτω Περαίας, ενόψει Χριστουγέννων.
Έχουμε και λέμε:

Εδώ έβαλε το χεράκι του ο δήμος: Χριστουγεννιάτικο δένδρο αποτελούμενο από... πασχαλιάτικα κεριά!

Παλιό καλό στολισμένο έλατο. Παραδοσιακές αξίες.
Και τώρα τα θαύματα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας:

Να μπορούσα στα σύννεφα να ΄χα εγώ μικρό γκαζάδικο...

Το πρώτο έλατο(μέση στο βάθος) το στολίσαμε με κάθε μεγαλοπρέπεια. Στο δεύτερο(αριστερά) ρίξαμε εκατοντάδες λαμπάκια ως πλίνθους και κεράμους ατάκτως εριμμένους. Το τρίτο(δεξιά) προσπαθήσαμε να το δέσουμε με φωτεινά δεσμά, αλλά μας ξέφυγε το άτιμο! (Είχε περάσει κι η ώρα...)
Τέλος, μια προσπάθεια δημιουργίας ανεμόσκαλας για μελλοντικούς δραπέτες φυλακών. Και του χρόνου, να είστε όλοι γεροί, να ξαναστολίσετε (να ξαναφωτογραφήσω). Και -προς Θεού- μην πάρετε στα σοβαρά την κριτική μου κι αρχίσετε τα παράπονα (και τις μηνύσεις). Χρονιάρες μέρες είναι. Χαμογελάστε. Καλές οι προσπάθειές σας να γεμίσετε με φως τη γειτονιά σας. Γιατί , δηλαδή; Οι άλλοι που δεν κρέμασαν ούτε λαμπιόνι φέρος, είναι καλύτεροι; Μούχλες είναι. Τουλάχιστον εσείς, είστε όξω καρδιά!
.

6 σχόλια:

November είπε...

χαχαχαχαχα... σαν να αναγνωρίζω γειτονιές... καλές γιορτές!

An-Lu είπε...

Tres bon! Το είχαμε κάνει κι εμείς στην Κυπριαδου πρι 3-4 χρονάκια...

iris είπε...

εγώ ψηφίζω την προτελευταία φωτογραφία. Αν μη τι άλλο δεν έγιναν τσιγκουνιές !!

evelina_z13 είπε...

Αχ...να μην έχω ψηφιακή για να σας δείξω τα..Καβαλιώτικα δημιουργήματα!!Επιφυλάσσομαι...;)

Krotkaya είπε...

χαχαχα! η τελευταία έξοχη! ενώ εμείς εδώ στας Ευρώπας είμαστε σεμνοί. Μόνο ένα -ψεύτικο- ελατάκι εσωτερικού χώρου, μη γίνουμε και ρεζίλι και μα ςβγάζουν στα μπλογκς!

aggelos-x-aggelos είπε...

Ωραίες φωτογραφίες!

Καλές γιορτές!!!