Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λεπτό προς λεπτό, μαζί στο κόκκινο χαλί

Τελική ανανέωση 3.15

Η υποψήφια για Όσκαρ β γυναικείου ρόλου Έιμι Άνταμς εμφανίστηκε με κατακόκκινη τουαλέτα -στην απόχρωση του χαλιού- και περιδέραιο-λεμαριά αλόγου, που την έκανε να γέρνει κατά 25 μοίρες μπροστά. "Είναι... άδικο να συναγωνίζομαι μια στρίπερ σαν τη Μαρίζα Τομέι, που δείχνει τόσο όμορφη", δήλωσε με χιούμορ.
Ως τώρα η πιο κομψή ήταν η Ινδή συμπρωταγωνίστρια του Slumdog Millionaire(δεξιά), με την οποία δηλώνω ερωτευμένος -και μιλάμε για γεροντοέρωτα, που σημαίνει ότι είναι επικίνδυνο, αν μου αρνηθεί. Ειδοποιήστε την...
Καταπληκτική και η Βανέσα Χάτζενς(φωτογραφία αριστερά), με μαύρη τουαλέτα. Εύχονταν να δει τη Μέριλ Στριπ να παίρνει το αγαλματάκι. Δείτε το βίντεο εδώ και θα με θυμηθείτε.
Στο χαλί κι ο Τζος Μπρολίν. Δηλώνει περήφανος ως μέλος της πεντάδας (είναι υποψήφιος για το Όσκαρ β ανδρικού ρόλου) και παραδέχεται ότι... μπήκε στην ηθοποιία από την πίσω πόρτα(με την ταινία Γκούνις, για τους παλιότερους).
Μια φούξια Ντιόρ τουαλέτα φορούσε η Νάταλι Πόρτμαν. Κούκλα. Την ίδια ώρα έδινε συνέντευξη η... Κάρι Μπράντσο, κατά κόσμον Τζέσικα Πάρκερ, η οποία επιβεβαίωσε πως εγκρίθηκε το σίκουελ του Sex and the City και δήλωσε πως θα συμμετάσχει στην τελετή.
Η Ταράτζι Χένσον(φωτογραφία αριστερά), υποψήφια για το Όσκαρ β γυναικείου Ρόλου(η... μάνα του Μπραντ Πιτ στο Μπέντζαμιν Μπάτον) ζήτησε "να κλείσει όλη η πόλη για να κάνουν ένα πάρτι στην... υγειά μου"! Λίγο πιο πέρα ο πρωταγωνιστής του Φροστ/Νίξον, Φραντς Λαντζέλα, δήλωνε ότι... αγάπησε τον πρώην πρόεδρο από το ρόλο(τον είχε παίξει και στο θέατρο, αλλά πάλι δε συγχωρείται).
Περνά στο Kodak Theatre η Σοφία Λόρεν. Τη συνοδεύει ο γιος της. Τα λόγια περιττεύουν. Λίγο νωρίτερα είχε περάσει η Μαρίζα Τομέι, που δίνει μια αξέχαστη ερμηνεία στον Παλαιστή, του Αρoνόφσκι, δίπλα στον Μίκι Ρουρκ (που ελπίζω να το πάρει, επιτέλους)... Όσο για την Τομέι, ένας χορός σε στύλο, μάλλον δε φθάνει. Αν και για την Τομέι θα άφηνα έναν μισθό πεντόευρα στο στριγκ της...
Απολαυστικός και στο κόκκινο χαλί ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Δήλωσε... φαν του Μπέντζαμιν Μπάττον (το Σλαμντογκ Μιλιονέρ είναι... βρετανικό) και του σκηνοθέτη του στο Ζόντιακ.
Η υποψήφια για το Όσκαρ Β Γυναικείου Ρόλου, Βαϊόλα Ντέιβις, παραδέχτηκε ότι όταν συνάντησε, για πρώτη φορά, την Μέριλ Στριπ, έπαιρνε δύο ηρεμιστικά την ώρα "γι αυτό και τώρα είμαι... μια χαρά".
Συγκρατημένος ιδιαίτερα ο Μίκι Ρουρκ, υποψήφιος για το Όσκαρ α ανδρικού ρόλου, για τον Παλαιστή. Στο λαιμό του το μενταγιόν που φορούσε στο τσιουάουά του, τη Λόκι, που πέθανε πριν μερικές ημέρες κι ήταν η μόνη του παρέα όταν είχε ξεμείνει από ρόλους, αλλά και από αντιπάλους στα ριγκ. Σε όλες του τις δηλώσεις αναφερόταν στο σκυλί του.
Αμέσως μετά η Κουίν Λατίφα, η οποία θα παρουσιάσει το βίντεο για τις απώλειες του 2009.
"Μέρος της δουλειάς μας και οι φιλανθρωπίες, γιατί έτσι, την προσοχή που μας δίνουν τα μέσα, μπορούμε να την κατευθύνουμε αλλού", δήλωσε η Αντζελίνα Τζολί. Δίπλα της, ο Μπραντ Πιτ δήλωνε περίεργος για να δει το εσωτερικό του Kodak Theatre, αφού δεν είχε πάει, τα τελευταία χρόνια στις τελετές. Δήλωσε, ακόμη, περήφανος που βρίσκεται ανάμεσα σε Μίκι Ρουρκ και Σον Πεν, για τους οποίους είπε ότι ήταν πάντα τα είδωλά του.
"Όσες υποψηφιότητες κι αν έχεις, είναι πάντα δύσκολο", δήλωσε η Κέιτ Γουίνσλετ, η οποία πρόσθεσε ότι χρωστά πάρα πολλά στους άλλους ανθρώπους, για όλα αυτά τα χρόνια. Όσο για το τι φοβόταν πριν την τελετή; "Μήπως... πατήσω την τουαλέτα μου και πέσω", δήλωσε...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια αρχή, πριν καιρό...

"Θεριό ανήμερο"! Η κυρα-Λένη ήταν, πάλι, παπόρι... "Αυτός ο σατανάς, με διαόλισε, χρονιάρα μέρα"!

Ο Γιάννης και τα άλογα...

Και τι ζητούσε; Τι ζητούσε; Μια ευκαιρία στον παράδεισο να... ζούσε. Και πήγε. Παράδεισος και κόλαση μαζί, το Λευκοχώρι. Γύρω στα 50 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, στο δρόμο προς τις Σέρρες. Εκεί αγνάντευσε, κάπνισε ένα τσιγάρο (κάπνιζε ακόμη τότε) και αποφάσισε να φτιάξει, από το μηδέν, το Αγνάντι. Ο Γιάννης Γεωργακόπουλος πάλεψε με Θεούς, με Δαίμονες, με την τύχη του, με τις λέ ξεις και, πέρα από το γνωστό τραγούδι που μελοποίησε ο Λ. Μαχαιρίτσας (Και Τι Ζητάω), έφτιαξε ένα ποίημα: Ένα αγρόκτημα με άλογα, με κανώ, με οχήματα παντός εδάφους και με καταπληκτικό φαγητό. Εκεί συνάντησε και τον έρωτα. Παντρεύτηκε και ,μαζί με τη γυναίκα του, έχτισαν κι έναν ξενώνα. Το αγρόκτημα στη μία άκρη του χωριού και τον ξενώνα στην άλλη. "Για να ΄μαι πάντα... πρώτος στο χωριό", λέει... Χιουμορίστας, αλλά και παθιασμένος, ζωγράφος, στιχουργός, σταβλίτης, μάγειρας, πολυτεχνίτης, αλλά σε καμία περίπτωση... ερημοσπίτης. Πολύ καλός για παρέα, μαχητής, των δρόμων και των δασών. "Δεν προσκυν

Ένα λούμπεν νευρόσπαστο

Τον γνώρισα το 1969. Μαθητής δημοτικού, έψαχνα, μέσα στο επαρχιακό πρακτορείο εφημερίδων, κάποιο βιβλίο ή, έστω, τα «Κλασσικά Εικονογραφημένα». Ο ξάδελφός μου είχε ένα τεύχος, με την Οδύσσεια και είχα ενθουσιαστεί. Έψαχνα κάτι παρόμοιο. Τα «Κλασσικά» ήταν μηνιάτικο περιοδικό. Είχε τελειώσει. Περιδιάβαινα, έτσι, τις στοίβες των εφημερίδων και των περιοδικών, όταν το μάτι μου έπεσε σ αυτόν. Ήταν εξώφυλλο. Σούπερ σταρ των κόμικς, αλλά και κωλοχαρακτήρας. Σίγουρα ο νεαρός που κανείς δεν θα έβαζε στο σπίτι του: Αν ήσουν κοπέλα, δεν θα εμπιστευόσουν ποτέ έναν μόνιμα άνεργο τύπο, που φοράει ναυτική μπλούζα και ξεχνάει να φορέσει παντελόνι. Αν ήσουν νεαρός, η μάνα σου θα σου έκανε το βίο αβίωτο με τον «φίλο που δεν δουλεύει ποτέ και περνάει τη μέρα του σε μια αιώρα». Ο Ντόναλντ, όμως, δεν ήταν ένας χαρακτήρας πρώτης ανάγνωσης. Ήταν πολυεπίπεδος ήρωας. Η πρώτη ιστορία που διάβασα, ήταν μια περιπέτεια του πλουτοκράτη τσιγκούνη θείου, του Σκρουτζ Μακ Ντακ. Φοβόταν ότι οι Λύκοι θα του έκλεβ