Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009

Να δούμε παρέα τα Όσκαρ;

Λέω να το ξενυχτήσω σήμερα. Και λέω να το κάνουμε παρέα. Θα ποστάρω, κάθε τόσο, σχολιάκια για την τελετή, για τα βραβεία και ό,τι άλλο προκύψει. Αν θέλετε, κάνουμε παρέα.
Για να δούμε. Ποιά θα είναι η καλύτερη(ταινία);

Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον; Είναι συγκινητική, έχει να κάνει με κάποιον... άρρωστο (θυμηθείτε το Αριστερό μου Πόδι, το Φιλαδέλφεια, τον Άνθρωπο της Βροχής, τον Φόρεστ Γκαμπ), πρωταγωνιστεί ένας σταρ που... πέρασε τα 45. Ό,τι συγκινεί τους ανθρώπους της Ακαδημίας, δηλαδή.

Το Φροστ/Νίξον; Μπαααα... Δεν το νομίζω. Η προεδρία Νίξον είναι μία περίοδος της αμερικανικής ιστορίας την οποία οι αμερικανοί θέλουν να ξεχάσουν! Επίσης, τα ιστορικά δράματα μπορεί να συγκινούν το ελληνικό κοινό, αλλά δε φαίνεται να ενδιαφέρουν, ιδιαίτερα, τα μέλη της Ακαδημίας. Να μην ανοίξουμε, τώρα, τέτοια κουβέντα...

Το Milk; Χμμμ, δε νομίζω -κι ας λάμπει το αστέρι του Σον Πεν. Εξάλλου, ο πρωταγωνιστής είναι... αρκετά "σκοτεινός" για τα γούστα των μελών της Ακαδημίας. Όπως και η ιστορία. Από την άλλη, η Αμερική, πριν λίγες ημέρες, ψήφισε για πρόεδρο έναν μαύρο. Γιατί να μην ψηφίσει κι η Ακαδημία, για καλύτερη ταινία, την ιστορία ενός γκέι πολιτικού, που δολοφονήθηκε; Ε, μία αλλαγή κάθε χρονιά, είναι αρκετή!


Έχουμε και τα Σφραγισμένα Χείλη. Δεν το βλέπω με τίποτα. Είναι ο αδύναμος κρίκος της πεντάδας. Μπήκε για να συμπληρωθούν οι πέντε υποψήφιες. Εξάλλου, θα το πάρει η Κέιτ Γουίνσλετ, το α γυναικείου ρόλου. Ένα Όσκαρ για τέτοια ταινία είναι υπεραρκετό!


Τέλος, υπάρχει το Slumdog Millionaire. Last but not least, που λένε και οι Αγγλοσάξονες. Το απόλυτο αουτσάιντερ, που μπορεί, όμως, να κάνει τα φαβορί να χάσουν τη μιλιά τους, σε τρεις ώρες. Η ταινία έχει όλα όσα πρέπει για να θεωρηθεί, όντως, η καλύτερη ταινία της χρονιάς (με τα αμερικανικά δεδομένα). Δε βρίσκω το λόγο να μην το πάρει το Όσκαρ! Αφού θα χάσει το Όσκαρ τραγουδιού από το will-e και τον αγαπημένο μου Peter Gabriel, ας πάρει κάτι, να θυμάται τη βραδιά. Ας πάρει αυτό που του αξίζει.

Κοντός ψαλμός αλληλούια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: