Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009

Νεκρά ψαρόνια στη Θεσσαλονίκη

Δεκάδες ψαρόνια (γνωστά και ως μαυροπούλια) τα πουλιά εκείνα που, όταν πετούν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης κάνουν πανέμορφους σχηματισμούς, που θυμίζουν περισσότερο τροπικά ψάρια, βρήκαν το θάνατο επειδή κάποιοι ήθελαν να κάνουν το... κέφι τους και να ανάψουν πυροτεχνήαμτα, το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, σε μέρη όπου δεν επιτρεπόταν! Τα πουλιά βρέθηκαν νεκρά, σε πάρκα και δρόμους της πόλης, κατά ομάδες -αφού κατά ομάδες ζουν. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι ανησύχησαν, μη γνωρίζοντας τι είχε συμβεί, στην πραγματικότητα, στα πουλιά και βλέποντας τόσα πολλά από αυτά άψυχα, στο έδαφος, να σχηματίζουν σωρό! Το γεγονός καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το φιλοζωικό σωματείο Άργος.

...περισσότερα με κλικ εδώ...

3 σχόλια:

Μαριλένα είπε...

αυτή τη μλκ με τα πυροτεχνήματα των ανεγκέφαλων!
να παρεις το πυροτέχνημα και να μη σου πω, που ακριβώς να τους το βάλεις, για να δεις μετά πως απογειώνονται!

εμεις, το Πάσχα.
μαζεουμε περιστερακια και δεκαοχτουρακια που πεφτουν απ' τις φωλιες και τα γιατροπορευουμε μεχρι να μπορεσουν να πεταξουν.

οι ανεγκέφαλοι!

ria είπε...

τι κακό και αυτό με τα πυροτεχνήματα!

και να είναι ειδικοί, λες πάει στην ευχή, αλλά αυτοί σκοτώνουν τους ίδιους τους τους εαυτούς, στα καημένα τα πουλάκια θα κωλώσουν?

diastimata είπε...

@ Ο/Η Μαριλένα είπε...

να παρεις το πυροτέχνημα και να μη σου πω, που ακριβώς να τους το βάλεις, για να δεις μετά πως απογειώνονται!

Και να είναι σαν εκείνα του Γκάνταλφ, στον Αρχοντα των Δακτυλιδιών!

@ Ο/Η ria είπε...

αλλά αυτοί σκοτώνουν τους ίδιους τους τους εαυτούς, στα καημένα τα πουλάκια θα κωλώσουν?

Πές το ψεματα! Κάθε Πάσχα τα ακούμε. Μετράμε θύματα. Άλλους στους δρόμους, λόγω σούρας, άλλους από το πολύ φαΐ κι άλλους από αυτοσχέδιες στρακαστρούκες!