Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλέ! Γιουροβίζιον!



Ειδοποιήθηκα αργά. Είμαι, βλέπετε, της εποχής που στη Γιουροβίζιον συμμετείχαν 12 χώρες -και βγαίναμε δωδέκατοι, ή και δέκατοι τρίτοι.
Έτσι, είδα τον Α ημιτελικό (θα ΄χει και πέναλτι;) από το 9 και μετά. Για την πλήρη ενημέρωσή σας, όμως, κάθισα και είδα τα πρώτα στο βίντεο:

Μαυροβούνιο: Ένας χαρούμενος οπαδός των Bay City Rollers περνούσε και είπε να πει ένα τραγούδι. Καλό παιδί. Να τον κεράσουμε μια πάστα.

Ισραήλ: Μια Boy band (boy, που λέει ο λόγος) κάτι τραγουδούσε, στη γλώσσα τους. Χλιαρά πράματα.

Εσθονία: Κάτι ξεχασμένοι από άλλη δεκαετία, με χρωματιστά κοστούμια, σα διαφήμιση της Sony Bravia, χτυπιόντουσαν δεξιά κι αριστερά. Κι ήταν και παχουλούτσικοι, θα μας μείνουν στα χέρια. Κατερίναααα!!! Τα υπογλώσσιαααα!!!


Μολδαβία: Ένας ξυπόλητος, με πόδι μαύρο από τη βρόμα, ξάπλωσε στον άσπρο καναπέ και τον έκανε σαν τα μούτρα του. Μπροστά του, μια κυρία περασμένης ηλικίας τραγουδούσε κάτι που δεν μου έμεινε στο μυαλό.


Σαν Μαρίνο. Καλοντυμένος νεαρούλης, που έχασε το δρόμο για το φεστιβάλ του Σαν Ρέμο αναζητεί οδηγό ταξί, να τον πάει στον προορισμό του. Πληροφορίες...

Βέλγιο: Η Κοκκινοφουστίτσα! Η χαρά του παιδεραστή! Εμ, από το Βέλγιο ήταν το τραγουδάκι, τι περιμένατε;


Αζερμπαϊτζάν: Εκπληκτικές φωνές! Καλό και το τραγούδι, αλλά η παρουσία θύμιζε τη Νάρνια και την Κακιά Βασίλισσα του Χιονιού. Χωρίς τα τέσσερα αδέλφια... Και χωρίς το λιοντάρι.


Σλοβενία: Μια καλλίπυγος νεαρά, ντυμένη πιπεριά, είπε ένα παιδικό τραγούδι. Η κόρη μου ξεσηκώθηκε και θέλει το cd. Το Alter την κλείνει για να κάνει παρέα στα Ζουζούνια.

Νορβηγία: Παναγία μου! Η Ράνια Θρασκιά στη Γιουροβίζιον! Μια μπαλάντα για να κοιμηθούμε γρήγορα κι εύκολα. Κι ας κόβανε φλέβες οι αδελφές Μαγγίρα (αυτές δεν ήταν στην παρουσίαση, ή γελάστηκα);


Πολωνία: Βοήθεια! Κλέφτες! Το It must have been love σε άλλη διάσταση! Κι άλλη μπαλάντα, κι άλλη κυρία στα γαλάζια -ωραία βυζιά!


Ιρλανδία: Επ, τι έγινε; Πού είναι η κλασσική μπαλάντα; Τι είναι αυτό το κακό αντίγραφο του μάπετ σόου; Και το τραγούδι; Μήπως είναι αντιγραφή του περσινού Ουκρανικού; (Ξέρετε, εκείνου με την αδελφή που βγήκε ντυμένη στα λαμέ και με ένα αστέρι κοτσαρισμένο στο κρανίο). Δώστε τους τους 12 βαθμούς τους, για να μας αφήσουν ήσυχους!

Ανδόρα: Η Γκιζέλα τραγούδησε "Καζανόβα" με φωνή Βίκι Λέανδρος στο "Έι Καζανόβα, τρελεραστή, άνδρες υπάρχουν πολλοί πιο πιστοί", ντυμένη ως Τίνα Τάρνερ στο Μαντ Μαξ. Δυστυχώς, δεν την πυροβόλησε κανείς. Έμαθα ότι της αρέσουν τα άλογα. Να ελπίζουμε σε θάνατο ανάλογο με αυτόν της Μεγάλης Αικατερίνης;


Βοσνία Ερζεγοβίνη: Ο Στάθης Ψάλτης πήρε την αδελφούλα του να απλώσουν τα ρούχα τους στη σκηνή της Γι
ουροβίζιον. Κρίμα, γιατί το τραγουδάκι ήταν συμπαθητικό(για να το τραγουδήσουν τα Ζουζούνια και να το ακούει η 11χρονη κόρη μου, ή να "τα βγάζουν" τα πιτσιρίκια πριν το κρυφτό.

Αρμενία: Τρέμε Άννα, τρέμε κι εσύ Δέσποινα! Έρχεται η Σίρουσο! Κέλε κέλε τραγουδάει και θα κάνει την Κελε-κίδου σκόνη! Το αποκορύφωμα του σκυλάδικου -θα αρέσει, ιδιαίτερα, σε παραλιακή (για την πρωτεύουσα) και αεροδρόμιο (για τη συμπρωτεύουσα) εφέτος το καλοκαίρι. Φίλοι ιδιοκτήτες των νυκτερινών κέντρων, σπεύσατε!


Ολλανδία: Όπα όπα νίνα νάι νίνα νάι νάι, τσίφτετέλι Ολλανδικό, νίνα νάι νάι! Τι έγινε ρε παιδιά; Μας την έπεσαν; Μαροκινή (από μητέρα) Ολλανδέζα, με μπλε τουαλέτα (κάτι έχουν πάθει με το χρώμα, εφέτος) τραγούδησε ως άλλη Σερντάτ, ένα τσιφτετέλι σε αγγλικό στίχο! Τη λένε Χιντ και την προτείνω ανεπιφύλακτα για τα μαγαζιά της Εθνικής.


Φιλανδία: Οι Τέρας (θέλω-να-γίνω-Black-Sabbath) Μπετόνι παίζουν heavy metal που μας
δυσκολεύει στη γλώσσα, αλλά έχει να δώσει! Το καλύτερο από όσα ακούσαμε ως τώρα.

Ρουμανία: Μπαλάντα, από έναν παράφωνο Ρουμάνο (θέλω να γίνω Αντώνης Ρέμος) τραγουδιστή και μια ηλικιωμένη μαυροφορούσα κυρία, με κάτι πράσινα φύκια στην τουαλέτα της. Ανούσιο. Αν δεν τελειώσει γρήγορα, θα κοιμηθώ. Προς το τέλος ο Ρουμάνος Ρέμος έβγαλε μια καλή κορώνα, αλλά είναι πολύ ζαχαρωμένος για μένα.


Ρωσία: Κλεμμένη μελωδία, από τον Ντίμα Μπίλαν, όμως με ένα εύρημα καθαρά Γιουροβιζιονικό, που θα δώσει πολλούς πόντους: Ανέβασαν στη σκηνή τον Γεβγένι Πλούστσενκο. Αυτό τα λέει όλα.

Ελλάδα: Για το τραγούδι δε θα πω τίποτα. Για τη Γιουροβίζιον, μια χαρά τραγουδάκι είναι. Για την Καλομοίρα, πάλι δε θα πω τίποτα. Ήταν όπως την περιμέναμε. Σέξι παιδούλα. Όμως η παρουσία είχε δύο ευρήματα: Το βιβλίο που ανοίγει και το φουστάνι που εξαφανίζεται. Ο Σέρβος σκηνοθέτης κατάφερε να μη δούμε ούτε το ένα, ούτε το άλλο.


Και τώρα, ψηφοφορία...

Update 00.07

Η ψηφοφορία τέλειωσε. Το ίδιο και ο Α ημιτελικός. Δυστυχώς, την Πέμπτη, θα έχουμε και Β ημιτελικό. Για τον μεγάλο τελικό πέρασαν οι χώρες με μπλε γράμματα. Θα συναντήσουν στον τελικό τις:

Βρετανία: Ένα βρετανικό συγκρότημα τραγουδάει ένα βρετανικό τραγούδι, που θυμίζει και λίγο σκα.

Γερμανία: Κάτι κακόφωνες νύφες, πάνω σε μια πασαρέλα, ταλαιπώρησαν τη μουσική.

Γαλλία: Το video clip με εξιτάρει για τη σκηνική παρουσία. Καλό τραγούδι, κεφάτο, να δούμε τι θα δούμε...

Ισπανία: Ξεχασμένος ροκαμπιλάς της κακιάς ώρας, κάτι φώναζε ότι θα γίνει στην Περαία (της Θεσσαλονίκης) στον Περαία (το γνωστό επίνειο της Αθήνας), θα σας γελάσω... Χα χα, σας γέλασα!

Σερβία: Άλλο ένα μοιρολόι, από καλύτερη φωνή, με καλύτερη σκηνική παρουσία από τις καρδούλες της χοντρούλας που πήρε την πρωτιά πριν έναν χρόνο. Λέτε;

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Πέμπτη -καλώς εχόντων των πραγμάτων...

Σχόλια

Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
κι εγώ μωρέ το ξεχασα.
εμενα ουτε που με ειδοποιησαν.
αλλα και να με ειδοποιούσαν..
στο καρφουρ ήμουν και ψώνιζα ομπρέλα και καρεκλάκι θαλασσης για την Κυριακή :)))
Ο χρήστης diastimata είπε…
Ώστε θα πάμε για μπάνια!;

Άντε, καλό καλοκαίρι!
Ο χρήστης Κωστής Γκορτζής είπε…
Κάτι μου λέει ότι θέλεις να παρεις τη θέση των αδελφών Μαγγίρα (ουδεμία σχέση ότι τις ...καλύπτεις και τις δύο, άνετα!) :-))))

Άπαιχτη περιγραφή! Τελικά η ΓιουροβΥζιον διαγωνισμός κιτς είναι...
Ο χρήστης diastimata είπε…
Ατέλειωτο κιτς! Όσο για τις Ξανθιώτισσες αδελφές, χρειάζονται άλλες δύο για να γεμίσουν το... σακάκι μου!
(Ξέρεις, το μπλε)!

;-)
Ο χρήστης november είπε…
Είσαι σοβαρός δημοσιογράφος εσύ;!
Ο χρήστης UrbanTulip είπε…
χα χα και έλεγα ότι έμεινα πίσω. τώρα που διάβασα το post σου θα είμαι η πιο ενημερωμένη της παρέας!
Ο χρήστης An-Lu είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης An-Lu είπε…
Βλακείες έγραψα πριν και τις διόρθωσα πάραυτα!
Ο χρήστης diastimata είπε…
@ november

Σοβαρότατος! Τι, δηλαδή; Να μην καταγράψω τις "νέες" τάσεις; Άσε που παρακολουθώ Γιουροβίζιον από την εποχή που η Μαρινέλα τραγούδησε το λιγό κρασί λίγο θαλασσά και ταγοριμού ού ού

@ UrbanTulip

Να μας επισκεφθείτε και την Πέμπτη. Θα έχουμε τα τελευταία νέα από την νέα ανθελληνική πρόκληση, με την εμφάνιση της Σκοπιανής τραγουδίστριας.


@ An-Lu

Περιμένω το ολοκαίνουργιό σου σχόλιο!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
χαχαχαχα! Καλά, δεν παίζεσαι...Η αλήθεια είναι πως τα σημερινά δεν τα έχω ακούσει..Μόνο της Τουρκίας, το οποίο τολμώ να πω ότι μου άρεσε! Ραντεβού το βραδάκι!
Ο χρήστης diastimata είπε…
Σε περιμένω!
Ο χρήστης maya είπε…
απολαυστικότατος!

είδα μόνο τον τελικό
και στο μόνο που διαφωνώ
είναι το ισπανικό.

μου άρεσε το ροκ
μου άρεσε το γαλλικό
(χωρίς γυαλιά - κι αυτός τυφλός ήταν?)
δεν κατάλαβα γιατί κέρδισε η ρωσία.

και πάλι
ΠΩς Μ'ΑΡΈΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΆΖΩ!

ΚΑΛΌ ΒΡΆΔΥ
ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια αρχή, πριν καιρό...

"Θεριό ανήμερο"! Η κυρα-Λένη ήταν, πάλι, παπόρι... "Αυτός ο σατανάς, με διαόλισε, χρονιάρα μέρα"!

Ο Γιάννης και τα άλογα...

Και τι ζητούσε; Τι ζητούσε; Μια ευκαιρία στον παράδεισο να... ζούσε. Και πήγε. Παράδεισος και κόλαση μαζί, το Λευκοχώρι. Γύρω στα 50 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, στο δρόμο προς τις Σέρρες. Εκεί αγνάντευσε, κάπνισε ένα τσιγάρο (κάπνιζε ακόμη τότε) και αποφάσισε να φτιάξει, από το μηδέν, το Αγνάντι. Ο Γιάννης Γεωργακόπουλος πάλεψε με Θεούς, με Δαίμονες, με την τύχη του, με τις λέ ξεις και, πέρα από το γνωστό τραγούδι που μελοποίησε ο Λ. Μαχαιρίτσας (Και Τι Ζητάω), έφτιαξε ένα ποίημα: Ένα αγρόκτημα με άλογα, με κανώ, με οχήματα παντός εδάφους και με καταπληκτικό φαγητό. Εκεί συνάντησε και τον έρωτα. Παντρεύτηκε και ,μαζί με τη γυναίκα του, έχτισαν κι έναν ξενώνα. Το αγρόκτημα στη μία άκρη του χωριού και τον ξενώνα στην άλλη. "Για να ΄μαι πάντα... πρώτος στο χωριό", λέει... Χιουμορίστας, αλλά και παθιασμένος, ζωγράφος, στιχουργός, σταβλίτης, μάγειρας, πολυτεχνίτης, αλλά σε καμία περίπτωση... ερημοσπίτης. Πολύ καλός για παρέα, μαχητής, των δρόμων και των δασών. "Δεν προσκυν

Ένα λούμπεν νευρόσπαστο

Τον γνώρισα το 1969. Μαθητής δημοτικού, έψαχνα, μέσα στο επαρχιακό πρακτορείο εφημερίδων, κάποιο βιβλίο ή, έστω, τα «Κλασσικά Εικονογραφημένα». Ο ξάδελφός μου είχε ένα τεύχος, με την Οδύσσεια και είχα ενθουσιαστεί. Έψαχνα κάτι παρόμοιο. Τα «Κλασσικά» ήταν μηνιάτικο περιοδικό. Είχε τελειώσει. Περιδιάβαινα, έτσι, τις στοίβες των εφημερίδων και των περιοδικών, όταν το μάτι μου έπεσε σ αυτόν. Ήταν εξώφυλλο. Σούπερ σταρ των κόμικς, αλλά και κωλοχαρακτήρας. Σίγουρα ο νεαρός που κανείς δεν θα έβαζε στο σπίτι του: Αν ήσουν κοπέλα, δεν θα εμπιστευόσουν ποτέ έναν μόνιμα άνεργο τύπο, που φοράει ναυτική μπλούζα και ξεχνάει να φορέσει παντελόνι. Αν ήσουν νεαρός, η μάνα σου θα σου έκανε το βίο αβίωτο με τον «φίλο που δεν δουλεύει ποτέ και περνάει τη μέρα του σε μια αιώρα». Ο Ντόναλντ, όμως, δεν ήταν ένας χαρακτήρας πρώτης ανάγνωσης. Ήταν πολυεπίπεδος ήρωας. Η πρώτη ιστορία που διάβασα, ήταν μια περιπέτεια του πλουτοκράτη τσιγκούνη θείου, του Σκρουτζ Μακ Ντακ. Φοβόταν ότι οι Λύκοι θα του έκλεβ