Κυριακή, 10 Μαΐου 2009

Η παράστασή μας έλαβε τέλος...


...αβάντι μαέστρο, έναν Καλαματιανό!
Κι έπιανε, με το μακρύ του χέρι, το Κολητήρι, με το άλλο, το μόνιμα κολλημμένο στα πλευρά τον Χατζηαβάτη, κρατούσε τη δέουσα απόσταση από τον μπάρμπα του το Γιώργο (γιατί το χέρι του βλάχου ήταν βαρύ) κι έριχνε έναν χορό. Τσαλακώνοντας την παροιμία που θέλει το νηστικό αρκούδι, να μη χορεύει.
Το βράδυ του Σαββάτου έριξε τον τελευταίο του χορό. Έπιασε, από το χέρι, τον ήρωά του, αυτόν που του έδινε ζωή και φωνή πίσω από τον μπερντέ, έπιασε με το άλλο το Θεό και χόρεψε. Χόρεψε τον τελευταίο του Καλαματιανό. Από δίπλα, σιγοντάριζε το Κολητήρι, ο σιορ Διονύσιος, ο Σταύρακας, ο Μορφονιός. Παραμέρισε ο Βεληγκέκας, κάθισε όρθιος δίπλα στον πασά κι άφησαν τον Ευγένιο να ρίξει αυτόν το χορό με τους ήρωές του. Εκείνο το βράδυ χόρευε η παρέα του Σπαθάρη. Κι οι κατακτητές, δεν είχαν θέση ανάμεσά τους.
Κι όταν τέλειωσαν τα όργανα, ο Ευγένιος, έκλεισε πονηρά το μάτι στη Βεζυροπούλα, αποχαιρέτησε την Καραγκιόζενα μ ένα φιλί στο μέτωπο κι έφυγε. Πήγε να συναντήσει το Μεγαλέξανδρο, που αναστήθηκε για να σκοτώσει το Καταραμένο Φίδι. Να στήσουνε στον παράδεισο μπερντέ, να ανάψουν τα φώτα και ν' ακουστεί εκείνη η υπέροχη μουσική κι η φωνή του ατέλειωτου Έλληνα:
"Ε, ρε γλέντια"!
Γλέντια ατέλειωτα θα κάνεις Ευγένιε στον Παράδεισο. Γιατί στον Παράδεισο βρίσκεσαι. Εκεί που μ΄ έστελνες παιδάκι, όταν, ανάμεσα σε παράσιτα, άκουγα από την Έδεσσα, με το λαμπάτο ραδιόφωνο Φίλιπς, το Ραδιοφωνικό Σταθμό Φωκίδας, κάθε βράδυ στις 7, με τις ιστορίες σου. Στον παράδεισο μ' έστελνες παιδάκι, όταν τρύπωνα από ένα χάσμα στην περίφραξη της Έκθεσης, κάθε Σεπτέμβριο, για να σε δω και να σ΄ ακούσω στη σκιά του Πύργου του ΟΤΕ. Στον παράδεισο μ΄έστελνες, όταν παιδάκι, έκοψα τις πρώτες μου φιγούρες, έστησα το σεντόνι στα πόδια του τραπεζιού, έβαλα από πίσω το φως του γραφείου μου (πήγαινα, ήδη, έκτη Δημοτικού) και φώναξα τη γειτονιά να τους παίξω το "Ο Καραγκιόζης Βαρκάρης".
Σ ευχαριστώ και -να ΄σαι σίγουρος- δε θα σε ξεχάσω.

4 σχόλια:

maya είπε...

τι λες τώρα ??????????

να κι ένα κακό που δεν βλέπω ειδήσεις !
δεν είχα ιδέα ότι έφυγε ο σπαθάρης ...
καλό ταξίδι ...


σε φιλώ
χχχχχχχχχχχχχχ

Αθανασία είπε...

Γειάσου φίλε...ναί κι εγώ λυπήθηκα πάρα πολύ που το άκουσα...έφυγε ο μεγαλύτερος ίσως έλληνας καραγκιοζοπαίχτης...εξαιρετικός... άφησε μεγάλο κενό,πίσω του..καλό του ταξίδι...ήρθα φίλε να σου πώ ότι απόδώ και πέρα θα με βρίσκεις εδώ-www.mikriahtida.wordpress.com ok;;;φιλάκια...

ONOMATODOSIA είπε...

εκανες τετοια? ωραια.

σ εμας ειχε ερθει στο δημοτικο στη γερμανια απ οτι μου πε η γυναικα μου,εγω δεν τον ειχα δει.
πρεπει να ταν ωραιος ανθρωπος

Ανώνυμος είπε...

免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室