Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δώσε το τηλεκοντρόλ!

Και τώρα, όλη η αλήθεια! Να πως ξεκίνησε η Ακατάσχετη Σειρά Πτωμάτων!



Ναι, κυρίες και κύριοι! Το πρώτο ερέθισμα για τον Diastimata, ήταν αυτό! Ο Στιβ Μαγκάρετ και η εντολή στον υφιστάμενο Ντάνι:
Book them in Dunny!
Ή, κάπως έτσι, τέλος πάντων, γιατί είμαστε και μιας ηλικίας και δε θυμόμαστε καλά. Τις περιπέτειες, όμως, τις θυμόμαστε.
Αυτή ήταν και η πρώτη επαφή με τις αστυνομικές σειρές. Ασπρόμαυρη τηλεόραση, αγωνία, σπόρια και η φωνή του πατέρα:
"Διάβασες; Πρώτα να διαβάσεις και μετά να τα δεις αυτά"!
Μετά, έρχονταν οι αντιρρήσεις της μάνας:
"Δεν κάνει να βλέπει τέτοια πράγματα το παιδί. Αγριεύεται"!
Και το παιδί, ήταν ακόμη παιδί. Μαθητής του δημοτικού. Μόνον που αυτά τα πράγματα τον γοήτευαν. Κι από το Hawaii 5-0 περάσαμε σε άλλα...
Εκεί, όμως, που το πράγμα ξέφυγε από τον έλεγχο, ήταν με αυτό:




Ξαφνικά, η οθόνη γέμισε πληρωμένους μπάτσους, οι κακοί μπερδεύτηκαν με τους καλούς, ο ακέραιος-αδέκαστος διοικητής του τμήματος βρισκόταν μπλεγμένος, ήταν χωρισμένος κι αγαπούσε την Βερόνικα Χάμελ -τη βοηθό του εισαγγελέα. Μια σχέση που, σίγουρα, δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί political correct.
Η σειρά Hill Street Blues άλλαξε τα δεδομένα για το πώς βλέπαμε τις αστυνομικές σειρές. Όπως τα δεδομένα τα άλλαξε κι αυτό:



Είτε επειδή ο Μπρους είχε -ακόμη- μαλλιά, είτε επειδή η Σίμπιλ μας γοήτευε κι ας πατούσε, για τα καλά, τα τριανταφεύγα, είτε επειδή είχαν χημεία οι δυο τους, είτε επειδή καταρρίπτονταν ο μύθος του μπάντι-μούβι, με τους δύο άνδρες που μοιράζονται τα πάντα, από δουλειά ως γκόμενα, είτε επειδή περιμέναμε πότε, επιτέλους, θα τη φιλήσει, το βλέπαμε το Moonlighting.
Βλέπαμε, όμως, κι άλλα. Ώσπου ήρθε αυτό:



Στεναχωρεθήκαμε όταν τελείωσε το Law and Order. Είχε δώσει μια νέα πνοή στις αστυνομικές σειρές. Καταπληκτικό, γρήγορο μοντάζ, μοντέρνοι διάλογοι, ήρωες που "λερώνονται" κι άλλοι που μένουν ακέραιοι, εύκολα μπέρδευες τους καλούς με τους κακούς. Ευτυχώς, υπάρχουν και τα dvd!
Για το τέλος, όμως, σας άφησα αυτό:



Θα προτιμούσα, βέβαια, το σήμα των πρώτων επεισοδίων. Με τον κάπτεν Κερκ κι όχι τον Ζαν Λικ Πικάρ. Αλλά ο συγκεκριμένος... καπετάνιος, έδωσε μια νέα ώθηση στη σειρά. Στη σειρά των φανατικών. Των τρέκις.
Κυρίες και κύριοι, χαμηλώστε τα φώτα του σαλονιού. Ανεβάστε την ένταση στην τηλεόραση. Η παράσταση αρχίζει!

Σχόλια

Ο χρήστης AVRA είπε…
με to moonlighting ειμουν φανατισμενη....

το hill street blues το εβλεπα μετα κοπων και βασανων...πηγαινα Γυμνασιο και το επαιζε αργα!

το σταρ τρεκ ολα τα λεφτα!

τα αλλα δυο τα θυμαμαι πιο αχνα. ειδικα το hawaii 5-0 λιγο.Ηταν το πιο παλιο απο ολα ?
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
Diastimata ακριβώς σήμερα το πρωί σκεφτόμουν ένα τετοιο θέμα και να 'το τώρα μπροστά μου :)))

Πολύ σ' ευχαριστώ γι' αυτό.

Εγώ θα πάω ακόμα πιο πίσω (ως μεγαλυτερη ουσα) και θα θυμηθώ combat (που δεν έχανα ποτέ) και Happy days.
Και το κουνγκ φου δεν έχανα επισης :)))

Τις αστυνομικίνες (δεν θυμάμαι τον κανονικό τίτλο, ήταν τα ονοματα τους) αργότερα και που επίσης δεν έχανα ποτέ και το er αργότερα στα πιο πρόσφατα.
Το law and order αλλά το΄πρωτο πρωτο (αυτο που έχεις βάλει εσύ) ήταν η μεγάλη μου αγάπη.

:)))
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα θυμάμαι όλα! Πολύ μ΄αρέσει όταν γίνομαι ρετρό με δικαιολογία! :D

Τα θυμάμαι και έχεις δίκιο για το Χιλ Στριτ, ξεχώριζε! Εγώ Σταρ Τρεκ με Κάπτεν Κερκ δεν πολυθυμάμαι, αλλά το απόλαυσα με τον Πικαρ! Όσο για το "αυτος, αυτή και τα μυστηρια" περιμέναμε την αίσια κατάληξη!

Σ΄ευχαριστώ βρε Διαστηματα που με γύρισες πίσω σ΄ευτυχισμενα χρονια, ειδικα σημερα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
που με γύρισες τώρα...
Ο χρήστης NinaC είπε…
Απόψε.
Πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.
Στο χώρο μου.
Έλα μόνος.
Και τσιμουδιά...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Moonlighting.....τι μου θύμησες τώρα!!!!! ;)
Ο χρήστης diastimata είπε…
@ AVRA
Tα αλλα δυο τα θυμαμαι πιο αχνα. ειδικα το hawaii 5-0 λιγο.Ηταν το πιο παλιο απο ολα ?

Όντως, το Χαβάι 5-0 ήταν το παλιότερο.

@ Μαριλένα

Εγώ θα πάω ακόμα πιο πίσω (ως μεγαλυτερη ουσα)

Μεγαλύτερη; Μην είσαι και σίγουρη! Και Μάχη έβλεπα και Ντέιβιντ Καραντάιν στο Κουνγκ Φου και τον Φόζι στο Χάπι ΝΤέις, που ήταν και ο ήρωας όλων (καθόσον... γκόμενος)

Τις αστυνομικίνες (δεν θυμάμαι τον κανονικό τίτλο, ήταν τα ονοματα τους)

Μήπως εννοείς το Λέισι εντ Κάσεϊ;

@ renata
Να είσαι καλά! Αλλά γιατί μόνον σήμερα; Σκοπεύω να σας ξαναγυρίσω πίσω.

@ stixakias
Πού; Πού;

@ Composition Doll
Θα είμαι εκεί!

evelina_z13
Τι; Τι; Πέσ' τα όλα!
Ο χρήστης An-Lu είπε…
Για κάποιο μυστήριο λόγο, οι γονείς μου δεν με άφηναν να δώ ούτε "Χαβάη 5-0" ούτε τον "Άγιο", οπότε όταν τα ξαναέβαλε ο Αντέννα, έβγαλα το άχτι μου!
Εννοείται πως με ΟΛΕΣ αυτές τις σειρές έχω μεγαλώσει!
;-)
Ο χρήστης november είπε…
πολύ καλές οι Ανεξιχνίαστες Υποθέσεις που διαδέχτηκαν το law and order στο star και φυσικά στον Alpha και στα συνδρομητικά όλοι οι κύκλοι του CSI (NCIS, CSI Miami, Las Vegas, New York κ.ο.κ.)
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
Ναι, ναι, ναι έτσι τις έλεγαν τις αστυνομικίνες!!

Είσαι πολυυυ καλός, μου έφτιαξες το βράδυ.

επισης να πω, πως εκτός των πνευματικών, το μπλογκ σου ειναι εξαιρετικά ευανάγνωστο.
και το μέγεθος των γραμμάτων, τέλειο.

Καλο Σαββατοκύριακο :)
Ο χρήστης diastimata είπε…
Ο/Η An-Lu είπε...

Για κάποιο μυστήριο λόγο, οι γονείς μου δεν με άφηναν να δώ ούτε "Χαβάη 5-0" ούτε τον "Άγιο", οπότε όταν τα ξαναέβαλε ο Αντέννα, έβγαλα το άχτι μου!

Για τον Στιβ Μαγκάρετ, δεν το καταλαβαίνω. Για τον Σάιμον Τέμπλαρ, όμως, σου αποκαλύπτω τώρα ότι προσπαθούσαν να προφυλάξουν τα θρησκευτικά σου αισθήματα και να μη σε ρίξουν σε πειρασμό (διότι την εποχή του Αγίου, ο Μουρ ήταν, τω όντι, κούκλος)!

@ november

Ώστε διαθέτουμε ΚΑΙ συνδρομητική! Έτσι είναι, η πλουτοκρατία φαίνεται!

@ Μαριλένα

Επειδή το... μέγεθος μετράει, προηγήθηκαν χρόνια σπουδών και μελετών!

:-P

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια αρχή, πριν καιρό...

"Θεριό ανήμερο"! Η κυρα-Λένη ήταν, πάλι, παπόρι... "Αυτός ο σατανάς, με διαόλισε, χρονιάρα μέρα"!

Ο Γιάννης και τα άλογα...

Και τι ζητούσε; Τι ζητούσε; Μια ευκαιρία στον παράδεισο να... ζούσε. Και πήγε. Παράδεισος και κόλαση μαζί, το Λευκοχώρι. Γύρω στα 50 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, στο δρόμο προς τις Σέρρες. Εκεί αγνάντευσε, κάπνισε ένα τσιγάρο (κάπνιζε ακόμη τότε) και αποφάσισε να φτιάξει, από το μηδέν, το Αγνάντι. Ο Γιάννης Γεωργακόπουλος πάλεψε με Θεούς, με Δαίμονες, με την τύχη του, με τις λέ ξεις και, πέρα από το γνωστό τραγούδι που μελοποίησε ο Λ. Μαχαιρίτσας (Και Τι Ζητάω), έφτιαξε ένα ποίημα: Ένα αγρόκτημα με άλογα, με κανώ, με οχήματα παντός εδάφους και με καταπληκτικό φαγητό. Εκεί συνάντησε και τον έρωτα. Παντρεύτηκε και ,μαζί με τη γυναίκα του, έχτισαν κι έναν ξενώνα. Το αγρόκτημα στη μία άκρη του χωριού και τον ξενώνα στην άλλη. "Για να ΄μαι πάντα... πρώτος στο χωριό", λέει... Χιουμορίστας, αλλά και παθιασμένος, ζωγράφος, στιχουργός, σταβλίτης, μάγειρας, πολυτεχνίτης, αλλά σε καμία περίπτωση... ερημοσπίτης. Πολύ καλός για παρέα, μαχητής, των δρόμων και των δασών. "Δεν προσκυν

Ένα λούμπεν νευρόσπαστο

Τον γνώρισα το 1969. Μαθητής δημοτικού, έψαχνα, μέσα στο επαρχιακό πρακτορείο εφημερίδων, κάποιο βιβλίο ή, έστω, τα «Κλασσικά Εικονογραφημένα». Ο ξάδελφός μου είχε ένα τεύχος, με την Οδύσσεια και είχα ενθουσιαστεί. Έψαχνα κάτι παρόμοιο. Τα «Κλασσικά» ήταν μηνιάτικο περιοδικό. Είχε τελειώσει. Περιδιάβαινα, έτσι, τις στοίβες των εφημερίδων και των περιοδικών, όταν το μάτι μου έπεσε σ αυτόν. Ήταν εξώφυλλο. Σούπερ σταρ των κόμικς, αλλά και κωλοχαρακτήρας. Σίγουρα ο νεαρός που κανείς δεν θα έβαζε στο σπίτι του: Αν ήσουν κοπέλα, δεν θα εμπιστευόσουν ποτέ έναν μόνιμα άνεργο τύπο, που φοράει ναυτική μπλούζα και ξεχνάει να φορέσει παντελόνι. Αν ήσουν νεαρός, η μάνα σου θα σου έκανε το βίο αβίωτο με τον «φίλο που δεν δουλεύει ποτέ και περνάει τη μέρα του σε μια αιώρα». Ο Ντόναλντ, όμως, δεν ήταν ένας χαρακτήρας πρώτης ανάγνωσης. Ήταν πολυεπίπεδος ήρωας. Η πρώτη ιστορία που διάβασα, ήταν μια περιπέτεια του πλουτοκράτη τσιγκούνη θείου, του Σκρουτζ Μακ Ντακ. Φοβόταν ότι οι Λύκοι θα του έκλεβ